NIEUWS EN PROMOTIES

Van harte welkom!

Vuelta a Redemption

Als de derde grote ronde op de kalender is de Vuelta a España soms een beetje het ondergeschoven kindje. De Spaanse ronde mist misschien de iconische klimmen en bergpassen van de Tour en Giro, maar de Vuelta staat elk jaar wel garant voor een spectaculaire wedstrijd. De afgelopen jaren was de Ronde van Spanje dan ook ongekend spannend: van het startschot tot aan de finish werd er onophoudend gestreden. In de Vuelta regent het demarrages en is de leiderstrui nooit veilig – precies zoals een grote ronde moet zijn.

De Giro d’Italia was dit jaar voor Fabio Aru en Mikel Landa een ware achtbaan aan emoties. Fabio had zijn zinnen gezet op de eindoverwinning, tewijl Landa als meesterknecht Fabio hierbij moest helpen. Het lukte Aru niet om een topfitte Contador te verslaan, maar hij wist dankzij zijn aanvallende rijstijl wel beslag te leggen op de tweede plaats. Landa verraste ondertussen vriend en vijand met een derde plek in het eindklassement. Beide heren zullen in de Vuelta ongetwijfeld opnieuw een gooi willen doen naar een felbevochten podiumplek.

 

 

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor de meest regelmatige renner van het seizoen, dan zou Peter Sagan zonder twijfel winnen. In de voorjaarsklassiekers heeft hij een reeks aan podiumplaatsen bij elkaar gereden en dankzij een ongekende verzameling aan tweede en derde plaatsen in de Tour de France slaagde hij erin om voor de vierde keer op rij de groene trui naar Parijs te brengen. In de Vuelta zal Peter wederom op jacht gaan naar ritoverwinningen om de ban te doorbreken. Ook zijn ploeggenoot Rafal Majka is erop gebrand om in de Vuelta zijn kunsten te tonen. Na een stormachtig debuut in de Tour de France van 2014, waar hij twee etappes won en er met de bolletjestrui vandoor ging, boekte Rafal dit jaar wederom een ritzege in de Tour. Toch kon hij zijn vorm van vorig jaar niet geheel evenaren, waardoor Majka het bergachtige parcours van de Ronde van Spanje aan zal willen grijpen om zijn klimmersbenen opnieuw te laten spreken.

Drie weken lang rijden ’s wereld beste rijders door het Spaanse landschap, op jacht naar de overwinning. Als we kijken naar het ongekend sterke deelnemersveld en afgaan op de afgelopen jaren, belooft het wederom een onvergetelijke ronde te worden.